waterkers natuurlijk en efficiënt wondermiddel

beste mensen hieronder weer interessante informatie over Waterkers, ons doorgestuurd door Diane Delbarre

Gebruik van Oost-Indische kers in de keuken

 
 

Ieder deel van deze plant is eetbaar, zowel met de zaadjes, de bladeren als de bloemen kan je gebruiken in de keuken. Het meest dankbaar en verrassend zijn de bloemen die voor kleur kunnen zorgen in groene slaatjes. 
Spoel de bloemen wel altijd eerst voorzichtig voor je ze gebruikt. 
De zachte groene blaadjes van de Oost-Indische kers, die zoals aangegeven iets van waterkers hebben, zorgen voor een pittige smaak in salades. 
Van de bladeren kan je ook, in combinatie met aardappelen of courgetten een heerlijke soep maken.

De zaden van Oost-Indische kers kan je in een potje doen, samen met dillezaden en enkele peperbolletjes. Je kan ze gebruiken als alternatief voor kappertjes. 
Ze smaken een beetje peperachtig en brengen zoutloze gerechten voortreffelijk op smaak.
Oost-Indische kers doet het ook prima in tartaarsaus en verder waar mierikswortel goed smaakt.

 
 

Oost-Indische kers als natuurlijk antibioticum

 
 

Oost-Indische kers heeft de naam een uitstekend natuurlijk antibioticum te zijn.
Alle onderdelen, zowel zaden, bladeren als bloemen kunnen je van dienst zijn bij infecties van de urine- en luchtwegen. 
Zowel infectieziekten als slijmvliesontstekingen worden aangepakt. 
Het voordeel van dit natuurlijk middel is dat het je maag en darmen geen last berokkent.
Bovendien zal je lichaam geen immuniteit opbouwen tegen deze natuurlijke actieve stoffen. 
Je houdt er meer weerstand aan over, waardoor je minder vatbaar wordt voor diverse aandoeningen. 

In te schakelen bij : infecties van nieren, blaas, urinewegen, bronchiën en ademwegen en bij griep.
Deze plant bevat veel vitamine C en ze kan de vermeerdering van bacteriën, virussen en schimmels afremmen en de doorbloeding bevorderen. Desgevallend combineren met mierikswortel.